În ciuperca AMANITA PHALLOIDES se găsesc mai multe substanţe toxice cum ar fi: faloidina, faloina, falacidina, amanitinele (alfa, beta, gama) şi un principiu hemolitic falina.

Această clasă de virusuri (retrovirusurile) este caracterizată prin  aceea că informaţia lor genetică se propagă în sens invers, genele retrovirusului, formate din ARN, se actualiză, doar după ce este transformată în ADN-proviral. Aceasta se realizează sub acţiunea unei enzime numită transcriptaza inversă.

ADN-ul nou format este integrat în materialul genetic propriu al celulei gazdă şi de fiecare dată când celula se divide noile celule rezultate conţin materialul genetic al virusului respectiv.   

În stadiul iniţial de evoluţie a bolii virusul intră în celula umană prin membrană, după spusele oamenilor în halate albe. De fapt eu cred că virusul nu intră prin membrană ci prin reticol endoplasmatic direct în nucleu. Virusul se ataşează de una din membranele din interiorul acestui reticol endoplasmatic şi în interiorul nucleului pătrunde numei ARN viral şi revers-transcriptaza ce este ataşată de ARN viral .

Cea mai importantă dintre toxinele din ciupercă este µ-amanitina. Această toxină este liposolubilă fiind cea mai repede absorbită în sânge, provocând primele leziuni hepatocelulare. Această toxină se fixează atât în ficat cât şi în rinichi determinând leziuni prin inhibarea RNA-polimeriza B extranuceară. Are loc, ca urmare, o alterare a sintezei ARN, alterarea sintezei proteinelor, inclusiv a sintezei lipoproteinelor. Prin administrarea remediului homeopat produs din ciuperca toxică se produce deblocarea sintezei ARN, mecanismul de producere a lipidelor, proteinelor, se deblochează proteinele circulante de toxinele produse de virus, numărul de celule noi infectate scade exponenţial, se inhibă dezvoltarea virusului în interiorul celulelor afectate, a infectării în continuare a altor celule gazdă şi în acest fel se asigură începere procesului de vindecare a organismului.( remediu funcţionează ca un drenor a substanţelor toxice produse în ţesuturile afectate de virus).  Totodată, se începe procesul de desprindere a toxinelor virusului de pe proteinele circulante din sînge.

Prin similitudinea simptomelor apărute la pacienţii infectaţi cu H.I.V. şi cei ce au consumat accidental aceste ciuperci trag concluzia că anumite toxine ce se găsesc în organism sunt responsabile de aparitia simptomelor la ambele grupe de pacienţi.

Go to top