În tratamentul unor forme de cancer se folosesc unele substanţe cu proprietăţi curioase. O parte din aceste substanţe se folosesc pentru a se lega de ţesutul bolnav (tumoră) iar unii din atomi din aceste substanţe au proprietăţi curioase sub acţiunea razelor gama (produc unele radiaţii ce sunt absorbite de ţesutul înconjurător) ducînd la distrugerea acestor ţesuturi.


Problema ar fi că pacientul în timpul tratamentului şi după aceasta elimină aceste substanţe periculoase (izotopi radioactivi) din organism prin urină, scaun, transpiraţie. Aceste produse biologice trebuie stocate şi ele exact ca nişte deşeuri nucleare.
Tratamentul acestor persoane bolnave de cancer ţine cont de regulile medicinei alopate, consultarea pacientului cu superficialitate, nu se caută explicarea bolii prin unele vaccinuri,  unele boli cronice, unele medicamente greşit administrate, etc.


În această situaţie (cancer, leucemie, etc.) boala a apărut în urmă cu  mai bine de 20 de ani în urmă, apariţia cancerului în organism fiind de fapt scena unor zeci de bătălii pierdute în aceasă perioadă (una sau mai multe boli cronice, infestarea cu unii paraziţi intestinali, intoxicarea cronică cu unii aditivi alimentari, o infecţie cronică cu candida, etc.).
Domnul fizician român Dragomir Hurmuzescu (n-1865, d1955) a descoperit proprietatea razelor X de a descărca obiectele încărcate electric.
În interiorul organismului uman, toate procesele specifice vieţii sunt desfăşurate sub influenţa unor curenţi electrici. În interiorul fiecărei celule sunt membrane care permit trecerea unor substanţe, fiecare substanţă este recunoscută de organism prin intermediul semnăturii sale electrice(a formei moleculei , a dispunerii sarcinii electrice pe suprafaţǎ). Am denumit aceste membrane, bariere electrochimice. În momentul descărcării de sarcină electrică a acestor bariere, de către razele gama sau alt fel de raze, mai toate procesele din celula respectivă sunt stopate, ducînd la moartea celulei respective.
În stadiile finale ale cancerului(metastaze) tumorile se împrǎştie în tot organismul, dovedind o datǎ pentru totdeauna cǎ în spatele cancerului se ascunde şi o infecţie, în principal prezentatǎ ca fiind candida.
Ipotezǎ: Pentru distrugerea cancerului, propun tratarea candidozei cu remediul homeopat Candida, urmînd mai apoi administrarea unui remediu din HEMATITǍ MAGNETICǍ D10 D12 pentru a scoate din organism un anumit tip de fier, fierul cu valenţa III foarte toxic pentru organism. Organismul, dupǎ administrarea remediului homeopat propus de mine (Sfîntul Nectarie), eliminǎ în mod natural o cantitate mai mare sau mai micǎ de sînge, care pentru reuşita tratamentului nu trebuie sǎ se înlocuiascǎ cu alt sînge, ci numai cu soluţie de glucozǎ, plasmǎ. Dacǎ persoana are cancer de piele sîngele se eliminǎ prin zona afectatǎ, daca are cancer intestinal se eliminǎ prin scaun. Nu trebuie sǎ vǎ fie fricǎ. Se poate elimina şi 0.3 l de sînge, fǎrǎ nici o problemǎ. Cam dupǎ puţin timp (de la administrare remediului homeopat) tumoarea dispare.
Aceastǎ idee mi-a venit în momentul în care am citit despre o vindecare miraculoasǎ produsǎ de cǎtre Sfîntul Nectarie cu preotul unei biserici închinate sfîntului. Preotul se ruga cu ardoare cǎtre sfînt, fiind bolnav de cancer de plǎmîni. A cǎzut grav la pat iar mai apoi a început sǎ scuipe sînge timp în care pe zi ce trece se simţea mai bine mai întǎrit. Cancerul a dispǎrut definitiv. Am cǎutat sǎ gǎsesc un rǎspuns la aceastǎ întrebare ce are sîngele respectiv de lîngǎ tumoare rǎu şi nu-i trebuie organismului. Am fǎcut legǎtura cu unele explicaţii legate de dezvoltarea celulelor canceroase ce spun cǎ se dezvoltǎ pe o anumitǎ zonǎ unde nu este bine oxigenatǎ.


În interiorul hemoglobinei se gǎseşte un atom de fier cu valenţa II ce se leagǎ de un atom de oxigen, transportînd astfel sîngele la organe. Numai atomul de fier cu valenţa II are aceastǎ proprietate, atomul de fier cu valenţa III nu are aceastǎ proprietate. Hematita din care se face remediul homeopat Sfîntul Nectarie, este cea mai cunoscutǎ stare de agregare a fierului cu valenta III(Fe2O3).


Mai toate tratamentele naturiste, eficace, împotriva cancerului(mărul lupului, spînz, etc.) lasă la pacient o puternică anemie a fierului. Aceste tratamente au scos atomii de fier din organism, inclusiv atomii de fier cu valenţa III(Fe2O3).